Næringstreff på Kringler Gård

Forrige uke inviterte Nannestad Næringslivsforum og Innovasjon Gardermoen til næringstreff på Kringler Gjestegård i Nannestad. 45 gjester fra det lokale næringslivet møtte opp til en hyggelig kveld med omvisninger, mingling og fantastisk mat.
Det var en regntung februarkveld, men inne på Kringler Gjestegård ventet en varm velkomst av eierne Hilde Olstad og Helge Opsal. I restaurantlokalet i tømmerlåven fra 1876 var det fyrt opp i peisen og klart for å knytte nye bekjentskaper og utveksle tanker og erfaringer.

Daglig leder i Innovasjon Gardermoen, Remy Skogstrand, ønsket velkommen før lokalmat-entusiast Gitte Hannemann Mollan fortalte oss mer om lokalmatprosjektet på Øvre Romerike. Gitte jobber med å få lokalmaten opp og frem, så her har vi mye spennende i vente.
Eieren av Kringler Gjestegård, Helge Opsal, avsluttet med noen ord om stedet og driften. De startet konferanse- og gjestegård på Kringler allerede i 2001 og har senere utvidet med overnattingsmuligheter, bryggeri og nå et destilleri. Etterpå ble vi delt inn i grupper og tatt med på omvisning i bryggeriet og destilleriet. På omvisningen i destilleriet delte Hans Olstad Opsahl av sin kunnskap. Vi fikk høre om hans reise fra masterstudie i destillering via jobb på destilleri i Skottland til det å starte egen produksjon på familiegården Kringler.Vi fikk også en omvisning i bryggeriet der Helge fortalte oss om bryggeprosessen fra korn og frem til ferdig produkt. 
En stor takk til Kringler Gård som tok oss så godt imot, delte av sine erfaringer og serverte fantastisk mat.