Remys hjørne Takeover!

Remys hjørne, Elise og Marianitas hjørne

Sommeren er godt i gang! Og vi, Elise og Marianita, har kuppet Remys hjørne for juni måned mens han nyter en velfortjent ferie - Hoho!
 
Denne måneden har vært fylt med moro og spennende opplevelser. Vi startet med en intern fotoshoot der vi ble knipset bilder av på forskjellige steder rundt øvre Romerike. Resultatet er vi ekstremt spente på! I tillegg til det har vi hatt æren av å være jurymedlemmer i Ungt Entreprenørskaps SMARTingen-konkurranse. Det var utrolig imponerende å se hvilke oppfinnelser disse unge hjernene hadde kommet opp med. Vi vil gratulere Hoppende Energi som ble kåret til "årets smarting". Konseptet deres går ut på å hoppe på trampoline og samtidig produsere ren energi – og det er kult!

Sammen med Eidsvoll Næringslivsforum arrangerte vi en fartsfylt partidebatt i Festiviteten på Eidsvoll. Diskusjonen tok opp viktige temaer som lokale partiers planer for Grunnlovsbygda og hva som er viktig for næringslivet i kommende valgperiode.
Marianita har også vært med på å arrangere et bærekraftsseminar på vegne av BDO og Handelsbanken på Herredshuset. Mange deltok, og det ble en suksess! Det er ikke alltid lett å vite hvordan man kan jobbe med bærekraftige tiltak i verdikjeden eller om bærekraft må være en integrert del av virksomheten. Men takket være Marte Bjelland, Sigmund Olav Lie (fra BDO) og Hilde Norbø (fra Handelsbanken) har vi blitt mye klokere på dette området!

Senere i måneden arrangerte Remy, i samarbeid med Nes Næringslivsforum, Nes Næringskonferanse. Til tross for det strålende været var det et godt oppmøte med over 70 pers til stede. Det var herlig å se hvor mange som deltok og engasjerte seg i workshopen om fremtidig kompetanseheving og samarbeid innen næringslivet. Dette er virkelig en lovende start!

Og som om ikke det var nok, har vi nylig delt nyheten om at vi er i full gang med å etablere et Kvinnenettverk i samarbeid med Business Jessheim og Gardermoen Vekst her på Øvre Romerike. Dette nettverket vil bidra til å styrke kompetansen til aktive kvinner i næringslivet som ønsker kompetansebygging innenfor blant annet lederskap, styreverv og investeringer. Responsen har vært svært positiv, og mange har allerede vist stor interesse for å bli med. Vi gleder oss til den videre planleggingen så vi kan invitere til første nettverksmøte her. Hvis dette er noe du syntes høres interessant ut, ta kontakt med Marianita. Utover det vil det komme mer info i løpet av sommeren/sensommeren om dette nettverket.

Og du? Nå har vi åpnet for søknader for Innovasjonsprisen 2023! Tenker din bedrift annerledes, og kanskje drives den på innovative ideèr? Da vil vi gjerne at du nominerer din bedrift eller en som fortjener det! Vi har i tillegg gleden av å ønske nytt medlem av juryen velkommen, nemlig Kristine Skolt Tveitan som representerer Norconsult. Les mer om Innovasjonsprisen og nominer en kandidat her

Vi avsluttet måneden med årets siste frokostmøte for sommeren med Nannestad Næringslivsforum. Der fikk vi høre interessante innlegg fra blant annet bygdelista, venstre, KRF, SMB utvikling, kommuneplanen i Nannestad og hvordan engasjement hos ansatte øker fortjeneste hos bedrifter. Denne gangen var vi på det nye kommunehuset i Nannestad i de fine lokalene deres. I tillegg til det fikk vi en omvisning av bygget – skal si det så like fresht ut som det luktet nytt!  

Remy er snart tilbake, og selv om solen skinner og badeballene spretter, tar vi med oss solkrem, (om noe, forhåpentligvis) sand mellom tærne og en hel haug av kreativitet til kontoret. God sommer til dere alle!

Juni-hilsen fra Elise og Marianita ❀